İstanbul'da RİZE Rüzgarı

9. Rize Tanıtım Günleri İstanbul Maltepe'de gerçekleştirilen açılış töreninde protokolde bulunan değerli bakanlar, millet vekilleri, valiler ve belediye başkanlarının yanı sıra binlerce sivil vatandaşımız yer aldı. Açılış töreninde bulunan coşkulu kalabalık ilerleyen saatlerde hızla artarak alandaki tanıtım çadırı ve alış-veriş çadırını doldurarak yapılan etkinliğin; ilk günden hedefine ulaşmasının vermiş olduğu mutluluğu yaşamaktayız. Ayın 17'sinde son bulacak olan tanıtım günleri etkinliğinde siz değerli dostlarımızı bu üç gün boyunca Kalkandere standımızda güler yüzle sıcak bir muhabbet için çaya davet ediyoruz.

Rize Valiliğinin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonunun İstanbul Maltepe Sahilde düzenlediği 9.Rize Tanıtım Günleri kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından çay makası ile kesildi. Maltepe Sahili etkinlik alanında 17 Nisan'a kadar devam edecek etkinlikte, kültürel öğeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtıldığı iki çadır kuruldu.
Rize Günlerinin açılışına Vali Ersin Yazıcı,  İstanbul Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Metin Külünk, Yıldız Seferinoğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Celal Erdoğan, Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Vekili Halim Mete, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Rize sevdalıları katıldı.