SU DEĞİRMEN’LERİNİ YENİLİYORUZ

SU DEĞİRMEN’LERİNİ YENİLİYORUZ SUYU KURUYAN TARIHI DEĞİRMENLERİ ELEKTRİKLİ YAPİYORUZ

Belediye Başkanı Kenan YILDIRIM Tarihi Değirmenlerimizi İnceledi Vatandaşlarla Görüşen Başkan Kenan Yıldırım Onarım ve Bakımları Yapılarak Kısa Zamanda Hizmet Vereceğini Söyledi

Rize’nin Kalkandere ilçesinde tarihe donuluyor. Kalkandere belediye Başkanı Kenan YILDIRIM gazeteci cemil Bilgin' e yaptığı Açıklamada geleceğimize tarihimizi öğretmek amacıyla tarihi kemer köprülerin onarımını yaparak kullanıma açarken tarihte büyüklerimizin kullandığı su değirmenleri atıl durumdaydı mahalle sakinleriyle Muhtarlarımızla görüşerek su değirmenlerimizi onararak hizmete sokuyoruz . Suyu kuruyan değirmenlerimizi ise elektrikli motorlarla çalıştırmak için çalışmalarımız başladı diyerek tek tek değirmenleri gezdi.

Mahalle sakinleriyle yapılan sohbetlerde kalkandere tarihinde seksenli yıllarda Eski Belediye Başkanı Şakır KAMİLOĞLU bir değirmen yapmıştı Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım tüm değirmenleri hizmete sokuyor kendisine teşekkür ediyoruz dedi...